Sportdorp
U bent hier: Nieuws & Facebook » 2014 » Fittest

Fittest ouderen van Ens

DSC01953

Op donderdag 2 oktober vonden de fittesten voor de ouderen van Ens plaats in de sporthal. 17 deelnemers hadden zich opgegeven om te kijken hoe fit ze nog zijn.

Bij binnenkomst werd een vragenlijst ingevuld en de bloeddruk gemeten. Toen dat allemaal gedaan was begonnen de eerste testjes:

Onder begeleiding van de diëtiste Anja Vis werd er gewogen, de buikomtrek gemeten en werd er wat verteld over voedingsadvies voor de ouderen.

Na deze testen begonnen de fysiologische testen die begeleid werden door fysiotherapeut Tini Oort. Er werd begonnen met het meten van de knijpkracht, een reactietest en de zit en rijk test waarbij de deelnemers vanuit een zittende houding hun armen zo ver mogelijk moeten strekken. Ook werden er coördinatie testjes gedaan zoals de bloktransfer test waar een aantal blokjes zo snel mogelijk naar de overkant geplaatst moeten worden. De laatste test van de dag was een wandeltest waarbij de fitheid van de ouderen werd bekeken.

DSC01958

Nadat alle deelnemers alle testen hadden gehad en de formulieren ingevuld waren werd de uitslag uitgerekend. Met de gegevens uit de testen werd door Carla Plat een passend sportadvies gegeven. Dit sportadvies bestaat uit de sporten die in Ens uit te voeren zijn zoals wandelen, tafeltennis, handboogschieten en nog veel meer.

DSC01967

Als afsluiting van de ochtend konden de deelnemers meedoen aan een gezonde lunch. In sportcafé Time Out werd er aan een lange tafel geluncht met allerlei gezonde producten. Ondertussen vertelde diëtiste Anja Vis over de producten zodat de ouderen ook zelf gezonde producten in de supermarkt kunnen gaan kopen.

DSC01970

Sportdorp is bezig het sportaanbod voor ouderen in Ens uit te breiden dus de lijst met activiteiten zal steeds groter worden zodat iedere inwoner van Ens in de toekomst de optie heeft om fit te zijn en te blijven!


Partners in Sportdorp Ens
  • Logo Lichtschip Logo
  • Logo Horizon Logo
  • S.V. Ens Logo
  • Logo Regenboog Logo
  • Logo Dorpsbelang
  • Beweegcoaches NOP logo
  • logo sportservice Flevoland